Нещодавно підрозділ поліції «Білий янгол» здійснив евакуацію з Мирнограда родини з семирічною дочкою та трьох поранених мешканців Гродівки, які змушені були пішки покинути своє селище, охоплене вогнем. Про цей випадок повідомила поліція Донецької області у своєму Telegram-каналі.

Маленьку Аурику та її батьків підрозділ «Білий янгол» врятував уже вдруге. Раніше сім'я переїхала з окупованої ворогом Авдіївки до Мирнограда. Через російську агресію їм знову довелося шукати новий прихисток. Безпечну евакуацію доньки з-під снарядів забезпечив поліцейський з Авдіївки Геннадій Юдін, який входив до складу екіпажу.

Три тижні тому, під час бойових дій у селищі Гродівка, троє місцевих жителів потрапили під ворожий обстріл і отримали серйозні поранення. 46-річна жінка зазнала відкритої травми голови та проникаючого поранення живота. 45-річний чоловік отримав інфіковані рани стегна і грудної клітини. Ще один чоловік, 48 років, постраждав від акубаротравми. Нещодавно від цих мешканців надійшов заклик про допомогу.

«Як тільки ми змогли хоч трохи пересуватись – вирушили до Мирнограда. Всю дорогу над нами були ворожі дрони. Найважча серед нас – жінка, після травми вона перестала розмовляти», – розповідає один з постраждалих.

Поранені жителі селища Гродівка змогли подолати близько 10 кілометрів пішки і дістатися до околиць міста, які є одним з найнебезпечніших районів, що регулярно обстрілюється ворогом. Попри високий ризик, поліцейський підрозділ «Білі янголи» успішно завершив рейд, надавши постраждалим першу допомогу та евакуювавши їх до лікарні. 

Відео евакуації можна подивитись за посиланням

Раніше Pokrovsk24.news розповідав, як з Покровської громади евакуюють маломобільні категорії населення