Звільнення працівника, який був мобілізований до армії, можливе лише після завершення війни або у випадку, коли працівник виявить бажання піти за власним бажанням. Це положення чітко викладене у Кодексі про працю України, як пояснили фахівці Центрально-Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці, згідно з повідомленням на порталі «Судово-юридичної газети» (СЮГ).

Стаття 119 трудового кодексу регулює дії роботодавців щодо працівників, призваних на службу під час мобілізації, і зазначає, що вони не можуть бути звільнені. 

«Вона передбачає, що за працівниками, призваними на військову службу за призовом під час мобілізації, під час дії особливого періоду строком до його закінчення або до дня фактичного звільнення зберігаються місце роботи та посада», – зазначили фахівці.

Положення застосовується до всіх підприємств, компаній, установ і організацій незалежно від форми власності та підпорядкування.

Звільнення за ініціативою працівника можливе, лише якщо він сам висловлює бажання або погоджується на це.

«Згідно з чинним законодавством трудові відносини з таким працівником можуть бути припинені за бажанням працівника або за згодою сторін але на підставі заяви працівника», – зазначили в Держслужбі. 

Раніше Pokrovsk24.news розповідав, які земельно-житлові пільги доступні для учасників бойових дій.