Учасники бойових дій в Україні користуються різними державними пільгами, у тому числі в земельно-житловій сфері. Про це повідомляє видання «На пенсії». 

Серед доступних пільг:

  • Забезпечення житловою площею у разі потреби поліпшення житлових умов;
  • Виділення земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва, садівництва, та городництва;
  • Можливість вступу до житлових кооперативів і садівничих товариств;
  • Першочерговий ремонт житлових будинків і квартир, пільгове придбання матеріалів для будівництва, а також забезпечення паливом.

Учасники бойових дій також мають право отримати пільговий кредит на будівництво, реконструкцію, або капітальний ремонт житлових будинків та подвірних будівель. Такий кредит може бути погашений протягом 10 років, починаючи з п'ятого року після завершення будівництва.

Ветерани, які отримали поранення або каліцтва під час бойових дій, мають право на забезпечення житлом у строк до двох років після взяття на квартирний облік.

Зазначається, що на сьогодні в Єдиному державному реєстрі ветеранів війни (ЄДРВО) зареєстровано понад 800 тисяч осіб зі статусом учасників бойових дій.

Статус учасника бойових дій також передбачає можливість отримувати медичні та комунальні послуги зі знижкою або безкоштовно, а також пільги на проїзд у громадському транспорті, податки та соціальну допомогу.

Для отримання пільг учасник бойових дій (або його представник) має спочатку оформити відповідний статус і отримати посвідчення. Після цього можна звернутися до будь-якого відділення Пенсійного фонду (ПФУ), незалежно від місця реєстрації, і подати заяву про внесення до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб з правом на пільги та заяву про встановлення конкретної пільги. Заяву можна надіслати поштою, подати через особистий кабінет на веб-порталі електронних послуг ПФУ або через застосунки «Дія» за допомогою «Дія.Підпис».

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що для військових та ветеранів запровадять ще один пакет стоматологічної допомоги