Микола Яцура на початку повномасштабного вторгнення був мобілізований до лав ЗСУ. Нині ж повернувся на рідне підприємство – ЗФ «Свято-Варваринська». Про це розповідає ТК "Орбіта".

На збагачувальній фабриці Микола Яцура працює вантажником. Його завдання – подати на завантаження підготовлені вагони і проконтролювати ззовні, як в них засипається вугілля. Мешканець Дніпропетровщини, у березні 2022 року він був мобілізований до лав Збройних Сил України.

«4 березня я був на роботі, і мені зателефонувала сестра – повідомити, що принесли повістку. Питає: «Що з нею робити?». Кажу: «Ну, бери». 5 березня я пройшов лікарську комісію, і 6-го – вже був у частині», – згадує Микола Яцура.

Так особисто для нього почалась справжня війна. Микола Яцура воював на Донеччині. Каже, що реалії воюючої країни такі, що вчорашній цивільний вже завтра може стати військовою людиною.

"Усі йшли із патріотизмом, нічого не боялися. Розуміли, що обороняємо сім'ю та дітей», – каже Микола Яцура.

Пана Миколу демобілізували через інвалідність дитини. Але і досі йому сниться війна, і досі він нічого не хоче про неї розповідати. Згадує, що дуже багато робили волонтери для війська, підтримувало і підприємство.

«Начальник Андрій Володимирович – він теж зараз воює – з перших днів писав мені повідомлення, питав: «Чим ми можемо тобі допомогти, чим може допомогти підприємство?» Тоді ми були всім забезпечені, так що йому величезна подяка», – розповідає Микола Яцура.

Потім керувати дільницею почала Аліна Вахнова. З паном Миколою вона познайомилася по телефону, коли той був на фронті. Тоді вона казала, що підприємство готове надати йому і всім, хто служить, бронежилети. Сьогодні говорить, що задоволена паном Миколою як працівником.

Сам Микола Яцура каже, що завжди жив по совісті: працював, боронив країну, виховував дітей, і йому не соромно за жоден день свого життя.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Рokrovsk24.news повідомляв, що "Метінвест" запрошує ветеранів війни на навчання та працевлаштування.