Сьогодні Президент України Володимир Зеленський виступив у Верховній Раді, де представив свій "План Перемоги". Першим і ключовим пунктом цього плану є термінове запрошення України до НАТО. Відео виступу Президента у Верховній Раді опубліковане на його фейсбук-сторінці.

Глава держави підкреслив важливість цього кроку для забезпечення безпеки не тільки України, але й усього євроатлантичного простору. Це рішення може стати ключовим для досягнення миру. 

· Перший пункт — геополітичний: запрошення в НАТО вже зараз.

· Другий пукт — оборона: ключем до реалізації є продовження операцій на ворожій території. А також допомога партнерів в укомплектуванні резервних бригад, покращенню ППО, зняття обмежень на удари по військових обʼєктах, надання далекобійних можливостей.

· Третій пункт — стримування: він має таємний додаток. Коли росія дізнається про нього — погодиться на переговори. Пропонується розмістити комплексний неядерний пакет стримування захисту України від будь-якої загрози.

· Четвертий пункт — стратегічний економічний потенціал: є таємний додаток. Пропозиція для США та ЄС укласти спільну угоду щодо захисту ресурсів та використання економічного потенціалу. Мир завдяки економічній силі.

· П'ятий пункт — після війни Україна буде мати досвідчений військовий контингент: ми зможемо гарантувати безпеку в Європі. У разі згоди партнерів: заміщення військових США в Європі на українські підрозділи після війни.

"Коли Росія знає, що відповідь буде, і розуміє, якою це буде відповідь, вони обирають переговори і стабільне співіснування. Навіть зі стратегічними противниками. І ми знаємо ці приклади", – зазначив президент.

Також Зеленський особливо наголосив, що Україна володіє стратегічними ресурсами на трильйони доларів (уран, титан, літій, графіт), і пропонує спільно їх захищати та заробляти на них.

" target="_blank">