Через безпекову ситуацію ухвалено рішення про примусову евакуацію дітей із населених пунктів Донеччини. Про це повідомили в Мінреінтеграції.

"Відповідне рішення погодили члени Координаційного штабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану на засіданні під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук", - йдеться в повідомленні.


Наразі відомо про евакуацію із населених пунктів Покровського і Краматорського районів Донецької області до безпечних регіонів. Зокрема з міст Селидове та Новогродівка.

Зазначається, що евакуація дітей у примусовий спосіб буде проводитися з батьками або іншими законними представниками.


Начальник Донецької ОВА Вадим Філашкін розповідає, що під час засідання прийняли рішення про проведення евакуації дітей з їх родинами у примусовий спосіб з Мирнограда, сіл Маринівка, Михайлівка, Лисівка та міста Новогродівка Новогродівської громади, сіл Промінь, Московське, Балаган, Миколаївка, Миролюбівка, Малинівка та селища Новоекономічне Гродівської громади, сіл Костянтинопольське та Острівське Курахівської громади.


За рекомендацією командувача оперативно-стратегічного угрупування військ «Хортиця» Андрія Гнатова прийняли рішення про проведення примусової евакуації дітей з міста Селидове. Місто щодня знаходиться під ворожими обстрілами, а до лінії фронту залишилось 8 кілометрів.

Також сьогодні на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Донецької області прийняли рішення про проведення евакуації у примусовий спосіб дітей з населених пунктів, наближених до лінії розмежування на 10 кілометрів.

"Серед них населені пункти Селидівської, Курахівської та Іллінівської громад. Евакуацію проводимо броньованим транспортом силами підрозділів поліції та ДСНС, родини доправляємо до евакуаційного хабу. Звідти далі - до місць тимчасового проживання у Рівненській та Полтавській областях, а також в інших регіонах України", - додав Вадим Філашкін.

Таку евакуацію планують провести протягом 60 діб. У більш безпечних регіонах евакуйовані діти разом із супроводжуючими особами будуть забезпечені безкоштовним прихистком, гуманітарною допомогою, психологічною підтримкою тощо.

 Зауважимо, що евакуація здійснюється безкоштовно. Для попереднього запису необхідно зателефонувати на гарячу лінію Донецької ОВА з питань проведення евакуації за номером: 0 800 408 911.

Також про бажання евакуюватися можна повідомити на гарячу лінію Мінреінтеграції 1548 або написати нам у месенджери WhatsApp/Telegram/Viber на номер: (096) 078-84-33.