Щорічно 17 вересня Україна святкує День рятівника. Це день, коли ми вшановуємо мужність і відвагу людей, які кожного дня забезпечують нашу безпеку. Рятівники ризикують власним життям, щоб врятувати інших, приходячи на допомогу у найважчі моменти. Вони є символом безстрашності та готовності діяти, коли ставка – людські життя. Це свято віддане усім працівникам цивільного захисту, пожежникам та рятувальникам, які завжди готові прийти на допомогу.

З нагоди свята, начальник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк привітав усіх рятівників з їхнім святом.

Щиро вітаю з професійним святом рятувальників, працівників цивільного захисту і пожежної охорони та ветеранів цих служб!

В умовах війни праця кожного з вас – це щоденний подвиг, врятовані життя й долі, здоров’я й майно. Сьогодні ви стали еталоном відповідальності, мужності та непідробного героїзму в очах всього світу.

Ви завжди там, де потрібна допомога, де рахунок іде на секунди, де кожної миті може обірватися чиєсь життя.

Рашисти цілеспрямовано полюють за вами, завдаючи повторних ударів по місцях, де ідуть аварійні роботи, по будівлях, де знаходяться рятувальні машини та перебуває персональний склад загонів. Але попри страх, попри небезпеку ви знову і знову виконуєте свій обов’язок.

Щира вдячність за стійкість духу і героїчне служіння жителям Покровської громади та народу України!

Міцного здоров'я вам, наснаги та терпіння! Завжди повертайтеся із завдань до ваших родин живими та неушкодженими!

Вічна пам’ять і невимовна вдячність рятувальникам, які загинули під ворожим вогнем, рятуючи життя співвітчизників! Ваш подвиг назавжди у наших серцях!

Слава героям без зброї. Людям сильної та мужньої професії.