Донецька обласна прокуратура вимагає повернути з приватної власності на користь Покровської громади узбережжя водойми вартістю понад 2 мільярди гривень. Деталі розкрили в Донецькій обласній прокуратурі.

Йдеться про захисну прибережну зону водосховища біля села Сергіївка у Покровському районі. Протягом останніх майже 20 років владні структури Донецької області та місцеве самоврядування здавали це водосховище в оренду юридичним особам для розвитку рибництва, всупереч нормам Земельного та Водного кодексів України. Землі прилеглі до водойми, оцінені у понад 2 мільярди гривень, були передані в приватну власність.

«З огляду на те, що перебування земельних ділянок водного фонду площею понад 3 га у власності громадян є незаконним, прокуратура вимагає повернути узбережжя територіальній громаді в судовому порядку», – підкреслюють в прокуратурі.

Покровською окружною прокуратурою спрямовано до суду позов в інтересах держави в особі Удачненської селищної ради про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою водного фонду загальною прощею 86,7 га. 

Наразі судом відкрито провадження у справі. 

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що за розтрату 2,6 мільйона гривень бюджетних коштів судитимуть директорку комунальної установи Добропілля