До війни у Добропіллі працювали 2 гілки водопостачання і вода надходила із Золотого Колодязя та Карлівської фільтрувальної станції. Станом на зараз водопостачання відбувається виключно зі свердловин Золотого Колодязя. Ситуацію з водопостачанням в Добропіллі прокоментував начальник міського відділу з питань екології, природних ресурсів та комунального господарства Віталій Кучук.

«Якщо брати довоєнні роки, об'єм споживання води складав близько 7 000 метрів кубічних, то наразі ми маємо лише 4 300 з Золотого Колодязя. Це добові показники», – розповів Віталій Кучук. 

Зараз Добропілля отримує воду за графіком. Приватний сектор чергує з верхньою частиною міста. 

«Коли вода подається на місто з урахуванням приватного сектору, тиску не вистачає для наповнення системи і для того, щоб вода піднялась на верхній поверх. А для того, щоб піднялась, треба збільшувати тиск, але при збільшенні тиску в нас можуть виникнути аварійні ситуації та будуть прориви», – пояснив начальник відділу питань екології, природних ресурсів та комунального господарства.

Величезною проблемою є прориви магістралей через суттєву зношеність водомереж. Частіше за все вони виникають при збільшенні тиску на верхню частину міста. Ще більше цю проблему ускладнює брак кадрів на комунальних підприємствах. 

«Люди залучені і на війні, і на фортифікаційних заходах, тому все це призводить до зниження темпів виконання робіт», – додав Віталій Кучук. 

Водночас військова адміністрація шукає альтернативу, аби збільшити об'єм води на місто. Одним з таких експериментальних проєктів влітку стало використання води зі свердловини на території котельні. 

«Вода зі свердловини подається в резервуар і ми будемо її направляти до системи. Тим самим ми збільшимо тиск на верхній частині міста та зможемо дати воду на верхні поверхи», – підкреслив фахівець. 

Вперше за довгий час води в кранах дочекалися і мешканці селища Жданівське – вона подається кілька днів на тиждень. Але після періоду безводдя люди радіють можливості набрати воду. 

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, куди доставлять питну воду у Покровській громаді 11 липня