Пенсіонери, які проживають у регіонах із активними або потенційними бойовими діями, будуть отримувати фінансову підтримку від Всесвітньої продовольчої організації ООН аж до кінця 2024 року. Програма підтримки розпочалась у серпні 2023 року, повідомляє Пенсійний фонд України.

Додаткова грошова допомога надається пенсіонерам із Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Луганської, Миколаївської, Сумської, Харківської, Херсонської та Чернігівської областей. Щоб отримати допомогу, розмір пенсії має бути менше за 3 250 гривень, з урахуванням усіх доплат та підвищень. 

«Пенсіонери, які відповідають умовам програми, отримуватимуть виплати від Всесвітньої продовольчої програми ООН у сумі, що дорівнює різниці між 3 250 грн і сумою пенсії, яку вони отримують», – нагадали в ПФУ.

Пенсіонерам, що проживають у зонах можливих або активних бойових дій, не потрібно звертатися для призначення додаткової допомоги. Пенсійний фонд України автоматично нараховує доплати тим, хто відповідає умовам програми. Грошові кошти надходять разом із пенсією на банківську картку або можуть бути отримані в поштовому відділенні. 

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що благодійники надають фінансову допомогу мешканцям Покровська, Новогродівки та Гродівки