Будівництво шахти завжди є викликом, а в умовах війни це завдання стає ще складнішим. Саме тому цю відповідальну місію доручають лише справжнім професіоналам. 

Один із провідних прохідницьких колективів ШБК — бригада Василя Кириченка — вже три місяці працює над підготовкою південного польового вентиляційного штреку на горизонті 930 м. Це обхідна виробка навколо повітроподавального стовбура №3 «Метінвест Покровськвугілля», і гірникам доведеться працювати над цим проєктом ще кілька років. І це зовсім не перебільшення.

Прохідники використовують не лише свій професіоналізм і самовідданість, але й іноземну техніку. Зараз команді допомагає бурильна машина УБШ, а також породо-збиральна техніка польського виробництва «Compensus».

У тому, що задача буде виконана на відмінно, ніхто не сумнівається. Доказом цього є успішне проведення комплексу гірничо-капітальних виробок підземного складу вибухових матеріалів на горизонті 930 м. Цей склад необхідний, щоб мати вибухові матеріали під рукою, не транспортувати їх щоразу, а зберігати безпосередньо поруч — на ППС-3. Виробку довжиною 700 метрів проходили буро-підривним способом і підготували її практично «під ключ» всього за півтора року.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що гірники «Шахтоуправління «Покровське» обробляють ділянку довжиною понад 27 тисяч метрів