На Донеччині в ході проведення евакуаційних заходів органами влади, добровольчими формуваннями та волонтерами евакуйовано понад 1 мільйон 163 тис. громадян. З них – 186 тисяч дітей та близько 46 тисяч осіб з інвалідністю. Такі дані надав начальник відділу оперативно-чергової служби департаменту з питань цивільного захисту мобілізаційної та оборонної роботи Донецької ОВА Дмитро Петлін.

«Станом на 15 жовтня поточного року на території підконтрольній українській владі залишається близько 334 тисяч осіб цивільного населення. Що стосується населених пунктів області, які віднесені до зони активних бойових дій, – а це 18 громад – тут залишається близько 43 тисяч осіб», – повідомив Дмитро Петлін. 

Зараз в населених пунктах, віднесених до зони активних бойових дій, залишається 535 дітей, які підлягають обов’язковій евакуації у примусовий спосіб. За останній тиждень з населених пунктів Донеччини, що підлягають під евакуацію в примусовий спосіб, евакуйовано 129 дітей.

«З Іллінівської сільської територіальної громади було евакуйовано 8 дітей – це 6 сімей, з Константинівської міської територіальної громади було евакуйовано 96 дітей – 94 сім'ї. З Покровської громади евакуйовано 25 дітей, тобто 16 сімей», – розповіла виконуюча обов'язки начальниці служби у справах дітей Юлія Рижакова. 

На сьогодні обов'язковій евакуації у примусовий спосіб підлягають 433 дитини з 10 населених пунктів. З них 135 перебувають у Покровській громаді. Також за цей тиждень безкоштовно розселили 123 особи, серед яких 29 дітей. 

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта». 

" target="_blank">Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що внутрішньо переміщені особи в деяких областях можуть отримати компенсацію за теплопостачання