Російські війська здійснили обстріл Мирнограда. За даними Донецької обласної прокуратури, ймовірно, ворог вдарив по місту гібридною авіаційною ракетою «Гром-Е1».

Снаряд влучив у житловий масив, де постраждали чоловіки 19, 26 та 44 років та жінки 46 й 77 років. У потерпілих виявили мінно-вибухові травми, забої голови й тіла, а також перелам.

 

З-під завалів однієї з будівель рятувальники дістали загиблих 76-річну жінку та чоловіка 68 років. Внаслідок обстрілу пошкоджені 4 багатоповерхові будинки й 9 транспортних засобів.

«Рятувальники також зуміли витягнути з-під завалів 13-річну дівчинку – вона не отримала фізичних травм. Усі поранені отримують медичну допомогу: 1 людина перебуває у тяжкому стані, троє – у стані середньої тяжкості», – повідомив начальник Донецької ОВА Вадим Філашкін.

Крім цього, внаслідок обстрілу Мирнограда без газу опинилось 75 квартир. Про це повідомляють в АТ «Донецькоблгаз».

Після російського удару по місту аварійна бригада оперативно виїхала на місце обстрілу та локалізувала аварійну ситуацію, тимчасово відключивши від газопостачання 75 абонентів державного сектору.

 

«За попередніми даними, пошкоджено надземний газопровід та опору. Фахівці Красноармійського УГГ працюють над відновленням газопостачання», – йдеться в повідомленні.

Упродовж останніх годин через російські атаки знищені багатоповерхівки у трьох містах України. Про це повідомляє очільник МВС України Ігор Клименко.  За його словами, вночі окупанти вдарили по п'ятиповерхівці у Сумах. Знищено близько півтора десятка квартир, гасіння пожежі триває. Підрозділи ДСНС врятували 10 людей, постраждали щонайменше 8 жителів. Серед зниклих безвісти можуть бути ще троє людей.

 

Тим часом у Кривому Розі зросла кількість жертв ракетного удару до 4 людей. Вночі у медичному закладі померла жінка. Загальна кількість загиблих та постраждалих - більше півсотні.

 

На місці удару в Кривому Розі працювали близько 170 поліцейських та рятувальників. Розгорнуто пункти обігріву та оперативні штаби поліції. За ніч прийнято 205 звернень громадян. Психологічну допомогу отримали 72 мешканця знищеного будинку.

Нагадаємо, раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що окупанти посеред ночі вдарили по Селидовому 6 ракетами «С-300». Ворог поцілив у житловий квартал. Пошкоджено щонайменше 18 приватних та 14 багатоповерхових будинків, адмінбудівлі, 2 гаражі, 5 автомобілів та лінії електропередачі.