Вчора, 5 квітня, у Покровську ворожим обстрілом був повністю зруйнований офіс міжнародної організації «Лікарі без кордонів», який надавав жителям регіону екстрену медичну допомогу. П'ятеро людей отримали поранення. Про це пресслужба організації повідомила у Facebook.

«Атака на наш офіс — далеко не поодинокий випадок, — каже Вінченцо Порпілья, координатор з надзвичайних ситуацій «Лікарів без кордонів» в Україні. – Руйнування цивільної інфраструктури було характерною рисою цієї війни протягом тривалого часу».

4 людей, які перебували біля будівлі під час обстрілу, отримали поранення. Потерпілим надали медичну допомогу. «Лікарі без кордонів» змушені тимчасово призупинити свою медичну гуманітарну діяльність на Донеччині, окрім надання невідкладної та швидкої допомоги.

Організація «Лікарі без кордонів» була змушена тимчасово обмежити свою медичну гуманітарну роботу в Донецькій області, окрім надання надавати невідкладну та швидку допомогу.

«Атаки на будь-який заклад, де працює гуманітарний персонал, не лише загрожують безпеці наших колег, але й перешкоджають наданню допомоги тим, хто її потребує», — каже Вінченцо Порпілья, головний координатор з надзвичайних ситуацій «Лікарів без кордонів» в Україні.