Послуга реєстрації нерухомого майна у Добропіллі набирає все більшої популярності, адже без права власності на помешкання місцеві не зможуть отримати компенсацію за програмою «єВідновлення» у разі пошкодження через ворожі обстріли. Так, за 2023 рік цю послугу отримали 1844 громадяни, а лише за перший квартал 2024 – 955 осіб.

Детальніше про послугу реєстрації нерухомого майна дізнавались журналісти Телебачення «КАПРІ».

Начальниця ЦНАПу міста Добропілля Тетяна Церковна зазначає, що черги до центру дуже великі, тож було прийнято рішення ввести запис на чергу й за телефоном. 

«На сьогодні в Добропільській громаді реєстрацію нерухомого майна здійснює два реєстратори, тому одночасно зареєструватися усім охочим немає змоги. В результаті цього, було вирішено подовжити чергу до грудня 2024 року. На сьогодні в чергу зареєструвалися вже по кінець вересня», – розповідає Тетяна Церковна.

Громадяни, які отримали документи на власність нерухомості у 80-х або 90-х роках, які не були оформлені на нотаріальних бланках або бланках без печатки Бюро технічної інвентаризації (БТІ), мають обов'язково зареєструвати своє майно.

Якщо ж на документі стоїть відмітка БТІ або витяг БТІ – таке право власності вважається за належне. 

«Немає такого в законодавстві, що це треба робити обов'язково й до певного терміну. Це можна зробити за бажанням, можна зробити в будь-якому ЦНАПі України, не тільки у місті Добропілля. Проте, подання заяви на отримання компенсації за пошкоджене або знищене майно прямо залежить від факту наявності відомостей в реєстрі нерухомого майна», – пояснює Тетяна Церковна.

Для реєстрації нерухомості потрібно пред'явити документи, що підтверджують право власності. Залежно від обставин, це може бути договір купівлі-продажу або свідоцтво про право на спадщину.

Зазначимо, що без належно оформленого права на власність отримати компенсацію у разі пошкодження майна внаслідок обстрілів через програму «єВідновлення» буде неможливо. 

Записатися в чергу у ЦНАПі міста Добропілля можна як за особистим зверненням, так і за номером телефону – 095-33-02-560

Детальніше – в сюжеті Телебачення «КАПРІ».

" target="_blank">Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що паспортний стіл у Слов'янську поновив свою роботу.