7 серпня 2023 року Покровськ зазнав двох ракетних ударів від російських військ, в результаті чого загинуло 10 людей, а 82 отримали поранення. Про це повідомили у Покровській міській військовій адміністрації.

Перший ракетний удар був спрямований на житловий будинок у центрі Покровська, а другий, випущений приблизно через 40 хвилин, влучив поруч з першим місцем ураження.

Цей ракетний обстріл призвів до трагічних втрат серед службовців цивільної оборони. Загинули полковник Андрій Омельченко, заступник начальника ДСНС Донеччини, і Роман Даценко, працівник місцевого Управління газопостачання. Також, 13 серпня, від отриманих поранень помер Віталій Кінець, начальник 9 Державного пожежно-рятувального загону Головного управління.

Ввечері 7 серпня Віталій Володимирович, пліч-о-пліч з особовим складом Покровського гарнізону рятував мирних мешканців, які постраждали внаслідок ворожого обстрілу. Під час повторної атаки Віталій Кінц отримав тяжкі поранення. Його було госпіталізовано до Дніпропетровської обласної клінічної лікарні імені І.І. Мечникова. Лікарі відчайдушно боролись за його життя, але врятувати його так і не вдалось.

"Минув вже рік, а нам досить болить. На наших очах ворог продовжує знищувати мирні міста Донеччини, руйнувати житлові будинки та інфраструктуру, цинічно забирати життя людей. За цей рік, на жаль, кількість загиблих від російських ударів, лише росте. Тож вкотре закликаємо мешканців Покровської громади до евакуації. Рятуйте свої родини", – наголошують в Покровській МВА.

Не нехтуйте їхнім та власним життям! Це єдиний спосіб вберегти себе та своїх близьких!

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що жителі Донеччини з серпня можуть евакуюватися до Рівненської області.