Командування російського угрупування військ «Центр» поки що не ухвалило «принципового» рішення щодо подальшого ведення наступальних дій на Покровському напрямку, зокрема стосовно самого міста Покровськ. Так вважає військовий експерт Костянтин Машовець. 

Противник, схоже, вирішує кілька локальних завдань на Покровському напрямку, які, хоча й стосуються наступу в бік самого Покровська, наразі його безпосередньо не торкаються.

  • Російські війська намагаються вийти на ближні підступи до оборонного району ЗСУ в Кураховому з півночі та заходу, паралельно намагаючись витіснити українські війська західніше від річки Вовча, на північному березі Курахівського водосховища. Скоріш за все, командування РФ зрозуміло, що оборона ЗСУ в Кураховому є «ключем» до просування на Покровськ і Успенівку (колишній Вугледарський напрямок).
  • Ситуація з Селидовим також викликає занепокоєння у російської 2-ї загальновійськової армії, націленої на Покровськ. Без захоплення Селидового та прилеглих територій просування в бік Покровська стає для них дедалі більш ризикованим.
  • Існують труднощі з перерозподілом сил і засобів, адже російське командування стикається з рядом тактичних завдань:

а) Російські війська, які діють на Краматорському та Торецькому напрямках, прагнуть вийти на підступи до Костянтинівки, особливо враховуючи їхні недавні тактичні успіхи в районі Часового Яру.

б) Вирішення складного завдання щодо прориву до Покровська та Мирнограда з подальшим їх штурмом, що неможливо без вирішення «проблеми Селідового». Це сприймається російським командуванням як серйозна перешкода через численні супутні тактичні завдання.

в) Бажання «зламати» оборону ЗСУ на південному сході Східної операційної зони, щоб забезпечити логістичний коридор Волноваха-Маріуполь, залишається на порядку денному. Оборонні позиції ЗСУ в районах Великої Новосілки та Курахового є вирішальними в цьому контексті.

З огляду на ці фактори, ймовірно, найближчим часом Покровськ перестане бути головним об'єктом уваги російського командування, яке може зосередитися на Костянтинівці, Кураховому, Успенівці та Великій Новосілці. Проте такі зміни в стратегії даються російському командуванню непросто, якщо вони не передбачені попереднім планом.