За минулу добу на території Донецької області зафіксували 2160 ударів з боку ворога, які були здійснені за допомогою авіації, зенітних ракетних комплексів та артилерії. Про це повідомили у Головному управління Національної поліції в Донецькій області.

Під обстріли потрапили 10 населених пунктів, серед яких міста Красногорівка, Покровськ, Селидове, Сіверськ, Українськ, селища Гостре та Очеретине, а також села Білокузьминівка, Новожеланне і Новоселівка Перша.

В результаті атак пошкоджено 49 цивільних об’єктів, включно з 29 житловими будинками, СТО, сільськогосподарськими та промисловими об’єктами, магазинами, господарськими спорудами, гаражами та автомобілями.

Особливо тяжкі наслідки зафіксували в Селидовому, де ворог використав 4 керовані авіабомби «УМПБ Д-30 СМ», внаслідок чого загинула одна людина і було пошкоджено 12 приватних осель та сільгоспоб’єкт.

В Очеретиному від авіаудару загинула ще одна цивільна особа.

У Красногорівці артилерійський обстріл призвів до загибелі двох мирних жителів. В Українську бомба «УМПБ Д-30 СМ» спричинила руйнування 13 будинків, господарської споруди та гаражу.

По Покровську вдарили 6 ракет з ЗРК «С-300», в результаті чого пошкоджено СТО, промисловий об’єкт та 8 цивільних автомобілів.

У Новоселівці Першій зруйновано приватний будинок, а в Новожеланному пошкоджено три будинки.

За фактом порушень законів та звичаїв війни поліцією та СБУ розпочато кримінальні провадження за ст. 438 Кримінального кодексу України.

За допомогою поліції евакуйовано ще 121 людину, з них 15 дітей. З початку обов’язкової евакуації – 156 789 осіб, серед них 18 458 – діти, 6 450 – люди з інвалідністю. 

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що у Покровську ремонтують дахи після обстрілів