Росіяни перекидають нові бригади на Покровське напрямок. Про це повідомив аналітик проєкту DeepState Руслан Микула в ефірі українського ТБ.

"Наразі на Покровське напрямок триває перекидання нових бригад РФ. Наприклад, одна з ворожих бригад, яка раніше була зафіксована як розгромлена у районі Кринок, була відновлена у районі Джанкой і зараз знаходиться в районі Бердичів, на захід від Авдіївки. Тобто перекидання триває, і важко передбачити, скільки їх ще буде, оскільки ворог не враховує втрат. Росіяни мають великий людський потенціал, який використовується на повну", – сказав Микула.

Українські сили на Покровському напрямку стикаються з труднощами при обороні через нестачу ресурсів та військового обладнання, що ускладнює стримування просування російських військ.

За інформацією Інституту вивчення війни (ISW), рух російських військ у напрямку Покровська відбувається повільно, але впевнено, що пов'язано з нестачею української живої сили та особливостями місцевості на північному заході від Авдіївки у Донецькій області. Однак, як зазначається, російський наступ має сповільнитися, оскільки окупанти наближаються до лінії більш урбанізованих населених пунктів.

Український військовий аналітик Костянтин Машовець підкреслив, що умови на Покровському напрямку, включно з поганим оснащенням та захисними засобами, значно обмежують здатність українських військ ефективно протистояти противнику.

Затримки у наданні західної, особливо американської, військової допомоги призвели до затримок в оснащенні новостворених українських підрозділів і переоснащенні тих, які вже беруть участь у бойових діях.

Раніше Pokrovsk24.news розповідав, що відбувається на Торецькому напрямку.