19 червня у Покровську відбулося святкування Дня фермера, присвячене людям, які працею на землі забезпечують продовольчу безпеку країни. Про це повідомили у Покровській міській військовій адміністрації.

«Особливо важливою є їхня праця під час війни, адже фермери рятують нас від голоду, попри порушену логістику, перебої з електропостачанням та обстріли», - підкреслили в МВА.

На заході видатні фермери були нагороджені Почесними грамотами департаменту агропромислового розвитку та земельних відносин Донецької обласної державної адміністрації, а також Вітальними листами від Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк висловив свою вдячність аграріям за їхню нелегку працю, за те, що вони залишилися в Покровській громаді.

«Дуже радий сьогодні вітати наших годувальників з професійним святом. Треба відзначати людей за таку важку працю. По-перше, я хотів би подякувати, що ви залишилися в Покровській громаді та не покинули свої домівки та колективи. Також дякую від усієї громади за те, що ви вчасно сплачуєте податки, бо без них громада не виживе точно. Дякую за те, що ви своїм прикладом показуєте, що фермерством можна займатися, що можна нагодувати себе, сусіда, державу. Дуже важливо, щоб фермерів було більше, ніж агрохолдингів, тоді це гарантуватиме заможну родину, заможне село та заможну громаду. Я вам зичу міцного здоров'я та не втрачати надії, що ми все відбудуємо та перемога буде за нами. Слава Україні!» — зазначив Сергій Добряк.

Крім того, начальник Покровської міської військової адміністрації вручив відзнаки народної пошани «Хрест громадянських заслуг» працівникам аграрного сектору. Фермери також отримали Почесну грамоту Покровської МВА за значний вклад у розвиток сільського господарства, вирішення важливих питань продовольства та допомогу Збройним Силам України та населенню, постраждалому від військових дій.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що бджорялі Донеччини прогнозують дефіцит меду в цьому році.