Наприкінці серпня в Донецькій області з’явились підпалювачі військових автівок. Про це повідомила керівниця пресслужби Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях Галина Прищепа. Вона також розповіла про роботу, яка ведеться щодо виявлення ворожих інформаторів та колаборантів.

"Служба безпеки України та Національна поліція затримала на Донеччині 3 поплічників росії, які підпалювали службові автівки Сил Оборони у Слов'янську. Ними виявились місцеві мешканці, двоє з яких віком 17 та 18 років діяли у групі, а третій, який раніше сидів за крадіжки, діяв окремо. Всі вони шукали легкого заробітку у Telegram-каналах", – розповідає Галина Прищепа.

Помітивши ці пошуки, до зловмисників звернувся, як припускають у СБУ, представник російських спеціальних служб та запропонував заробіток.

"В обмін на гроші та гарантії вони почали виконувати замовлення росії на підпал військових авто у прифронтовому місті. Під прицілом ворога були позашляховики та мікроавтобуси українських захисників", – каже керівниця пресслужби.

У такий спосіб зловмисники спалили дві військові автівки та планували знищити ще кілька автомобілів й релейні шафи на місцевих лініях залізничного сполучення, аби порушити логістику підрозділів Сил Оборони.

Правоохоронці затримали всіх 3 зловмисників. Під час обшуку у них вилучили легкозаймисті речовини та мобільні телефони з доказами підривної діяльності на користь росії.

Наразі колаборанти перебувають під вартою та їм загрожує до 8 років позбавлення волі.

Детальніше – в сюжеті ТК "Орбіта".


Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що у Покровську ворог зруйнував шляхопровід