В застосунку «Дія» оновили сервіс, який дозволяє роботодавцям отримувати компенсацію за найм внутрішньо переміщених осіб. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Тепер роботодавці мають можливість отримати компенсацію не лише за перші два місяці зайнятості внутрішньо переміщених осіб, але й за третій місяць

«Покращили послугу, і тепер виплати будуть не тільки за перший та другий місяці роботи людини, а й за третій. А якщо взяли на роботу ВПО з інвалідністю, то компенсація буде за перші пів року її роботи — раніше такої послуги не було», – зазначив Михайло Федоров. 

Наразі сума компенсації дорівнює мінімальній заробітній платі, тобто 8 тисяч гривень за місяць.

Право на отримання компенсації мають фізичні особи підприємці (ФОП) та юридичні особи, які надали офіційне працевлаштування внутрішньо переміщеним особам.

Важливо відзначити, що заявку на отримання компенсації за працевлаштування ВПО можна подати не раніше ніж через п'ять робочих днів після оформлення на роботу.

Оформити заяву на компенсацію за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб у «Дії» можна за посиланням.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, у Покровській ТГ соцпрацівники допомагають літнім людям та особам з інвалідністю пройти ідентифікацію