Соковиті кавуни – один з найприємніших дарів літа. Чи широкий нині вибір у Покровську та скільки доведеться віддати за цю смачну ягоду, дізнавалась знімальна команда ТК «Орбіта».

«З'явились дуже смачні кавуни з Петропавлівки. На цей час в нас кавуни коштують 20 гривень за кілограм. Ми вважаємо, що надалі ціни будуть зменшуватись», – розповідає продавчиня Олена.

Користі від цієї ягоди багато, адже на 90% вона складається із води, тому кавун вважається продуктом, який запобігає зневодненню організму. 

У кожного є свої способи, як зрозуміти, що кавун зрілий. Покупці розповідають, що першочергово звертають увагу на насичений зелений колір та жовтеньку пляму, яка свідчить про те, що ягода дозріла на полі. Якщо хвостик сухий – це також гарна ознака, як і контрастні темні смужки. Інші визначають стиглість завдяки постукуванню. 

Також серед покровчан великий попит мають і дині, які є ще одним джерелом вітамінів. На ринку Покровська товару достатньо, продавці кажуть, що всі дині натуральні. 

«Дині з Дніпропетровщини. Солоденькі, цукрові – я вам гарантую. 45 гривень за кілограм, а буди дорожчі. Скоро ціна ще піде на спад, тож приходьте», – каже продавчиня Наталія.

Заполонили кавуни та дині й полички супермаркетів. Зараз їх продають за знижкою. Ціна коливається: за кілограм кавуна просять від 18 до 25 гривень. Можна знайти й жовтий кавун, який коштує майже 16 гривень за кілограм. Кіло дині можна придбати за 40 грн. 

Паралельно набирає обертів й сезон кукурудзи. Серед ринкових підприємців нині розповсюджений сорт ракель. 

«Така кукурудза зараз по 20 гривень за один качан. Була по 30, але зараз трішки подешевшала», – зазначає продавчиня Олена. 

Кукурудза є однією з найкорисніших серед злакових культур і містить багато різноманітних елементів. 

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

" target="_blank">Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що на Донеччині знизилась вартість борщового набору