«Метінвест Покровськвугілля» готує до запуску лаву з запасами 2 мільйони тонн вугілля. Про це розповіли у пресслужбі підприємства.

Зазначається, що нова лава розташована в першій південній панелі блоку 10. Її підготовка зараз на завершальному етапі, триває вихід лави з монтажного тротуару.

Першими до підготовки лави долучилися прохідники: бригада Володимира Єщенко готувала вентиляційний штрек, а бригада Сергія Філатова – конвеєрний.

Паралельно з прохідниками працювали монтажники дільниці МДО-3. 

"При підготовці лави вперше залучили нарізний фронтальний комплекс КНФ-160, спочатку планували проходити по 1,5 метри на добу, але згодом, оцінивши сили, змогли досягти показників у 6 метрів. Завдяки цьому впорались швидше на 1,5 місяці від запланованого", - йдеться  в повідомленні.

Крім того, на підприємстві додають,  що довжина виїмкового поля лави становить 3 км, а потужність пласта сягає майже 2 метри.

 «Нова лава – це завжди масштабна подія в житті підприємства. Це знає кожен, хто працює на велике вугілля. По-перше, це робота для всіх виробничих колективів, по-друге, потужна економічна підтримка країни», - додають в «Метінвест Покровськвугіллі».

Сама лава має довжину 284 метри, а її запаси фахівці оцінюють більш ніж у 2 млн тонн вугілля.

Раніше Рokrovsk24.news повідомляв, як у Покровську жінки опановують гірничу справу.