Завтра, 14 травня, у Покровську та по всій території Донеччини буде хмарно з проясненнями. Про це повідомляють в Донецькому регіональному центрі з гідрометеорології.

Подекуди можливий невеликий дощ, вітер східний 7-12 метрів за секунду. Температура вдень від 12 до 17 градусів тепла.

Метеоролог Ігор Кібальчич прогнозує, що на цьому тижні  очікується холодна та нестійка погода, місцями з короткочасними дощами, а вночі не виключені заморозки в деяких областях.

Внаслідок стійкої атмосферної циркуляції з півночі, на територію України продовжить надходити холодне повітря з арктичних регіонів Європи.

Крім того, розвиток висотного циклону над Лівобережжям нашої країни сприятиме ущільненню хмарного покриву та випаданню дощів різної інтенсивності. Заморозки вночі найбільш ймовірні у північних і західних областях.

Таким чином, середньодобова температура повітря упродовж прогнозованого періоду виявиться нижчою за норму на 5 – 10 °С. Поступове підвищення температурного фону та стабілізація погодних умов очікується лише з 17 травня.


У вівторок, 14 травня, у південно-східній частині України, вдень також місцями у північних областях очікуються невеликі, часом помірні дощі, окремі грози. В інших регіонах країни без істотних опадів. Вітер північно-східний, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі +2…+7 °С, на поверхні ґрунту місцями заморозки 0…-3 °С, вдень +11…+16 °С.

У середу, 15 травня, вночі у південно-східній частині України, вдень у більшості областей, за винятком крайнього заходу пройдуть дощі, місцями у супроводі гроз. Вітер північно-східної чверті, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі +2…+7 °С, у західних та північних областях на поверхні ґрунту місцями заморозки 0…-3 °С; вдень +11...+16 °С.

У четвер, 16 травня, на Лівобережжі України утримається нестійка погода із періодичними дощами, місцями у супроводі гроз. Вдень також опади поширяться на північні та більшість центральних областей. Вітер північно-східний, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі +2…+7 °С, у західних областях на поверхні ґрунту місцями заморозки 0…-3 °С, вдень +12…+17 °С, на Закарпатті до +21 °С.

У п'ятницю, 17 травня, вночі на крайньому сході, вдень місцями на Лівобережжі країни та на Закарпатті пройдуть невеликі короткочасні дощі, в решті регіонів без опадів. Вітер змінних напрямків, 3 – 8 м/с, у західній частині східної чверті, 7 – 12 м/с. Температура повітря вночі +3...+8 °С, вдень +16...+21 °С.

У суботу, 18 травня, у західних, північних та Одеській областях пройдуть дощі, на решті території країни без істотних опадів. Вітер змінних напрямків, 3 - 8 м/с. Температура повітря вночі +5…+10 °С, вдень +16…+21 °С, у західних областях місцями +12…+17 °С.

У неділю, 19 травня, у північних та східних областях очікуються короткочасні дощі з грозами, в решті регіонів країни без істотних опадів. Вітер змінних напрямків, 3 - 8 м/с. Температура повітря вночі +7…+12 °С, вдень +18…+23 °С.