У Покровську триває робота з облаштування вулиць міста об’єктами цивільного захисту. Сьогодні комунальники встановили ще три захисні споруди. Повідомляють в Покровській МВА.

Задля безпеки покровчан, нові наземні бетонні укриття сьогодні фахівці встановили у центральній частині міста, біля однієї з фінустанов мікрорайону «Південний» та біля ринку м-ну «Лазурний». 

Процес встановлення вуличних укриттів у Покровську розпочався минулого тижня.

Передбачається, що під час повітряної тривоги в кожній з конструкції зможуть одночасно перебувати до 20 місцевих жителів. До укриттів весь час буде вільний доступ, що дасть змогу мешканцям перечекати небезпеку.

"Ці наземні споруди виконуватимуть актуальні сьогодні функції – захищатимуть людей від вибухових хвиль, уламків, від яких найбільше страждає мирне населення. Укриття, які встановлені біля банків, будуть доступні не лише для відвідувачів фінустанов, а й для мешканців сусідніх будинків", – зазначив керівник гуманітарного штабу Покровської МВА Дмитро Єрмолович.

Облаштування міста бетонними укриттями стало можливим завдяки підтримці очільника обласної військової адміністрації Вадима Філашкіна та благодійного фонду Nova Ukraine. Перше таке укриття днями вже встановили і в Мирноградській громаді, воно розташоване біля відділення банку, має 25 сидячих місць, освітлення та відеоспостереження.

В Мирноградській  МВА кажуть, що такі укриття допоможуть мешканцям захистити своє життя.