З 1 березня набирають чинності оновлені правила щодо отримання допомоги на житло для внутрішньо переміщених осіб. Тепер фінансову допомогу будуть отримувати лише найбільш незахищені категорії ВПО. Для деяких із них виплати продовжать здійснювати автоматично, але більшість ВПО має подати заяву до місцевих органів соціального захисту для отримання допомоги.

Перевірити, чи маєте ви право на продовження допомоги, можна за допомогою спеціального тесту. Його створили фахівці «Юридичного порадника для ВПО» та благодійного фонду «Право на захист» спільно з Міністерством соціальної політики України.

«Пройшовши це опитування, користувач самостійно зможе перевірити, чи має право на продовження виплати допомоги на проживання ВПО з 1 березня 2024 року», – розповідають в Юридичному пораднику.

Для того, щоб пройти тест:

• Відкрийте чат-бот «Юридичного порадника».

Це можна зробити у ViberTelegram та Facebook (Messenger). Крім того, тест доступний на сайті.

• У Головному меню чат-бота натисніть «Основні питання», потім  –  «Виплати/Пенсія», після цього – «Допомога ВПО», а далі – «Тест на виплати».

• Чесно відповідайте на запитання. На більшість з них треба просто відповісти: «так» чи «ні». Для цього є відповідні кнопки.

Якщо після цього ви досі потребуєте роз’яснень, можна звернутися до органів соціального захисту населення, ЦНАПу або правознавців «Юридичного порадника» за додатковою консультацією.

Раніше Pokrovsk24.news детальніше розповідав про зміну у виплатах для внутрішньо переміщених осіб.