Міністерство освіти України заявило про скорочення освітніх програм для українських школярів, які зараз перебувають за кордоном. Зміни торкнулися навчальних планів з української мови, літератури, історії України та географії.

Згідно з офіційною заявою МОН, ці скорочення були здійснені з метою адаптації програм таким чином, щоб школярі могли засвоїти базові знання, необхідні для продовження освіти в українських школах у майбутньому.

«Ці програми можна використовувати для тих учнів, які пропустили навчання або тривалий час не навчалися за українськими освітніми програмами. Зокрема, діти за кордоном та ті, які вимушено перебувають на тимчасово окупованих територіях»,  повідомляють у Міносвіти.

Наразі, як повідомляє МОН, майже 400 тисяч українських школярів навчаються за кордоном, використовуючи дистанційні, сімейні та екстернатні форми навчання. Це створює значне навантаження на дітей, які одночасно відвідують і місцеві освітні заклади.

«Тому вивчення українознавчих предметів за скороченою програмою допоможе школярам подолати освітні втрати без подвійного навантаження. Окрім цього, це важливий інструмент для збереження зв'язку з Україною», – зазначив заступник міністра освіти і науки Андрій Сташків.

Детальніше про скорочені програми та методичні рекомендації можна дізнатися за посиланням, яке надає пресслужба МОН.

Раніше Pokrovsk24.news розповідав, як відбуватимуться заняття в університетах України з наступного навчального року.