Ірина Гобелкова -  єдина жінка, що працює машиністкою підземних установок в ШУ "Покровське". Вона – одна з тих, хто хоче працювати, заробляти і впевнено дивитись в майбутнє у складі успішного колективу.

Про це повідомляє ТК "Орбіта".

Знайти роботу Ірина змогла через «Центр кар'єри «МЕТІНВЕСТ ПОКРОВСЬКВУГІЛЛЯ».

"Було оголошення, що приймають на шахтоуправління «Покровське» працівників. Я зателефонувала, мені сказали, що можна приїхати, привезти документи, заповнити анкети. Я приїхала, заповнила все, мені дали 3 дні на розгляд. Все схвалили і зателефонували, сказали, що ваша кандидатура підходить", - згадує жінка.

Потім було навчання і ось тепер Ірина - машиністка конвеєрних установок. До цього вона вчилась в Донецьку, має дві освіти - бухгалтерську і педагогічну. Наразі живе на Дніпропетровщині.

З початком повномасштабного вторгнення виникли складнощі з роботою і жінка знайшла для себе нову діяльність. Тепер працює на 5 дільниці конвеєрного транспорту. Від її роботи залежить не тільки безперебійна робота конвеєрів, а й всіх пересипів.

Зараз на дільниці конвеєрного транспорту № 9 працює більше 70 спеціалістів. О шостій ранку для частини з них, як і для працівників 1 зміни будь-якої дільниці шахтоуправління «Покровське», проходить видача завдання на роботу.

Наряд формується з урахуванням виконаних завдань попередніх змін. Для працівників дільниці конвеєрного транспорту важлива не тільки робота 12 конвеєрів, але і всіх пересипів.

"Пересипів у нас також 12, вони потрібні для того, щоб скоротити довжину стрічкового конвеєра, вона повинна бути не більше кілометра,тому  ми їх ділимо на декілька конвеєрів ці ланцюги і на кожному конвеєрі є пересипи. Їх потрібно обслуговувати, так як це зона підвищеної аварійності, можливі заштибовки, може застрягти гірнича маса крупних фракцій. Тому це потрібно контролювати та обслуговувати цей пункт пересипу"- розповідає начальник дільниці КТ 9 ПРАТ "ШУ "ПОКРОВСЬКЕ" Олександр Маньковський.

Ірина Гобелкова відповідає за підземні пересипи. Вона дізналась, що треба зробити, розписалась в журналах і через 10 хвилин вже готова до спуску під землю.

Пересип, роботу якого контролює Ірина, на горизонті 593 метри. Цієї глибини вона не відчуває.

Зміну починає з прибирання робочого місця. Далі - обов'язкова перевірка захисту конвеєра, бо машиністка повинна бути впевнена, що при нештатній ситуації зможе швидко зупинити роботу конвеєру.

Конвеєр зупинився за час, встановлений регламентом, про що зроблений відповідний запис у журналі. Значить далі для Ірини буде тільки оглядовий контроль за його роботою.

Щоб нічого не застрягало в пунктах перевантаження, кожен з них оснащений датчиками заштибовки. При аварійній ситуації Ірина повинна про це повідомити спеціалістам.

"Якщо щось не працює, то ми звертаємось до електрослюсаря підземного. Він приходить на допомогу і вирішує всі наші проблеми ", - каже машиністка підземних установок КТ 9 ПРАТ "ШУ "ПОКРОВСЬКЕ"  Ірина Гобелкова.

Після зміни Ірина поїде робочим автобусом додому. Жінка бачить плюси і в тому, що працює в спецодягу, який потім, коли настане потреба, здасть у пральню і він буде вчасно випраний і підготовлений.

Вакансій для жінок в шахтоуправлінні «Покровське» багато. Бажаючих працювати, заробляти і впевнено дивитись у майбутнє разом з успішним колективом, будуть раді прийняти на роботу.

"Сюди можна брати жінок, тут безпечно. Тут немає шуму, вібрації, що негативно може впливати на організм жінки. Нехай дивляться, ми будемо їх брати", - каже генеральний директор ПРАТ "ШУ "ПОКРОВСЬКЕ"  Валерій Яковенко.

Коли чоловіки боронять Україну і працюють на основних спеціальностях, робота Ірина та інших жінок -  допомога колективу і всій державі тримати економічний фронт.

 Детальніше -  у сюжеті ТК "Орбіта"

"