Фонд Ріната Ахметова «Сталевий фронт» передав українським захисникам 10 все прохідних пікапів для додаткового захисту неба над Чернігівщиною. Закупівлю цих авто профінансував банк ПУМБ.

У Силах оборони зазначили, що на потужні позашляховики є значний попит, адже їх залучають до захисту цивільного населення та об'єктів критичної інфраструктури.

«У зв'язку з тим, що ворог постійно здійснює повітряні атаки на наші міста й об'єкти критичної інфраструктури отримання цих автомобілів дасть можливість нашим мобільним вогневим групам, перш за все, посилити маневрові можливості», – каже «Радар», військовослужбовець регіонального управління сил територіальної оборони «Північ».

Автомобілі будуть оснащені всім необхідним для ефективного виконання завдань: допоміжним обладнанням, засобами зв'язку та електронними планшетами з відповідним програмним забезпеченням. Також на автівки встановлять турелі.

«Ми разом з нашими друзями, партнерами, разом зі «Сталевим фронтом», з банком ПУМБ зробили гарну справу і передали нашим військовим 10 пікапів, які будуть слугувати для захисту неба, для наших захисників. Від усієї душі хочу подякувати нашим друзям і партнерам і сказати, щоб продовжували допомагати нашим військовим. Це дуже важливо, це необхідно і це спільна робота для нашої перемоги», – зауважив начальник Чернігівської районної військової адміністрації Андрій Попик.

Від початку подій 24 лютого 2022 року банк перерахував до бюджету понад 6,5 мільярда гривень. ПУМБ підтримує Сили безпеки й оборони. А загальна сума інвестицій у безпеку склала вже понад 185 мільйонів гривень.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що від початку великої війни «Сталевий фронт» надав ЗСУ понад 7 тисяч засобів зв'язку.