Уже третій рік поспіль Перший дзвоник на Донеччині звучить лише онлайн. Попри фізичну роз’єднаність учасників освітнього процесу, серця в усіх б’ються в унісон, а відстань не є перешкодою для знань та дружби. Про свято Першого дзвоника та новий навчальний рік – у сюжеті ТК "Орбіта".

У Покровську розпочали свою шкільну історію майже чотири сотні першокласників. Загалом, в громаді "сядуть за парти" онлайн 9 тисяч учнів. 10% продовжили навчання в інших школах.

Учні та педагоги знаходяться в різних областях України та за її межами. Тільки на Дніпропетровщину виїхало 14 тисяч сімей з дітьми.

"Сьогодні, попри дуже складну ситуацію в місті, я вітаю наших дітей з початком навчального року, хоч й онлайн. Я впевнена, що наші діти не знизять планку, яку вони поставили минулого року. Наші діти були переможцями багатьох олімпіад, міжнародних конкурсів. Бажаю дітям натхнення та витримки, а вчителям, звісно, здоров'я. Залишайтесь на своїх робочих місцях, а ми, як влада, будемо підтримувати чим зможемо", – привітала заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова.

Ця підтримка надається у вигляді премій та програм мотивації вчителів. Наразі в Покровській громаді працює 50 закладів освіти, з яких половина має різні ступені руйнування, а 5 шкіл – повністю зруйновані.

Також, в рамках державної реформи цього річ провели ряд оптимізацій.

"Ми оптимізували освітню мережу. Деякі сільські школи в нас випали з нашого освітнього процесу, тому що там не набиралося навіть 5 дітей у перший клас. Тож діти, які залишались в сільських школах, були переведені до опорної школи №9. Таким чином ми вивели з мережі декілька навчальних закладів та не втратили стільки об'єктів, як Дніпропетровщина чи Полтавщина", – розповідає Маргарита Ідрісова.

Будівлі закладів освіти наразі законсервували, але продовжують писати проєкти та шукати донорів для відновлення понівечених шкіл.

На сьогодні в Покровській громаді залишається 1 365 дітей. Робота з батьками щодо необхідності евакуації продовжується.

Детальніше – в сюжеті ТК "Орбіта".


Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що Метінвест Політехніка оголосив додатковий набір студентів