Донецький національний технічний університет, який з початку великої війни базується в Луцьку, знову переїжджає. 28 серпня вийшов Наказ Міністерства освіти і науки про переміщення закладу до міста Дрогобич Львівської області. Про це журналістам ТК «Орбіта» повідомила проректора з науково-педагогічної діяльності ДонНТУ Вікторія Воропаєва.

«Завдяки нашому меморандуму про співробітництво з Дрогобицькою міською радою ми отримали пропозицію переїхати в місто Дрогобич. Місцева влада виділяє нам невеликий корпус, у якому ми плануємо організувати навчальний процес, і приміщення для організації роботи адміністрації», – розповіла Вікторія Воропаєва.

Наразі процес релокації, який триватиме до двох місяців, на початковому етапі, а саме – стадії оформлення договорів оренди.

«На початковому етапі ми плануємо взяти близько 1 400 квадратних метрів приміщень. 600 квадратів – для розміщення всіх служб університету й близько 800 метрів квадратних – на облаштування навчального корпусу», – пояснив ректор ДонНТУ Ярослав Ляшок.

Університет також має підтримку від міської влади, Донецької та Львівської обласних адміністрацій щодо пошуку місць проживання для студентів та співробітників. Тих, хто ще залишається на території Донецької області, адміністрація вишу наполегливо закликає евакуюватися. Окрім місць у гуртожитках та прихистках у більш безпечному регіоні, є ще кілька важливих моментів.

«Студенти зможуть нарешті отримати навчання хоча б у змішаному режимі, проходити практичну підготовку в лабораторіях, які ми досі не мали можливості розгорнути, але які нам вдалося вивезти з Покровська і зберегти наше унікальне обладнання», – каже Вікторія Воропаєва.

Пані Вікторія зазначила, що університет – це єдине ціле, родина, а тому у повному складі переїжджає у Дрогобич. Адміністрація ВИШу наполегливо закликає студентів та співробітників, які досі перебувають у Донецькій області, евакуюватися.

Крім того, членам сімей студентів та співробітників спробують допомогти з пошуком роботи. Сам університет потребує додаткових фахівців різних напрямків, допоміжного персоналу. Заклад також налагодив зв’язки з Дрогобицьким центром зайнятості, отож напризволяще земляків обіцяють не залишати.

«Навчальний рік для нас розпочався традиційно в дистанційному режимі. На жаль, у Луцьку ми так і не змогли знайти приміщення, щоб організувати навчальний процес принаймні в змішаному режимі, тому й вимушені були врешті-решт переміщатися до міста Дрогобич. Маємо надію отримати всі необхідні приміщення», – зазначив ректор ДонНТУ Ярослав Ляшок.

Детальніше – в сюжеті телеканалу «Орбіта».

" target="_blank">