Кабінет Міністрів оновив Правила перетину державного кордону громадянам України. Відтепер студенти-чоловіки від 18 до 22 років, які здобувають освіту за денною формою в університетах і здобувають ступені магістра у галузях медицини, фармацевтики або ветеринарії, мають право на перетин кордону під час воєнного стану.

Які документи необхідно мати для перетину кордону, розповіли в Державній прикордонній службі України.

«Академічна мобільність – це можливість для студентів тимчасово виїхати за кордон для навчання чи стажування, щоб здобути нові знання та досвід. Перебувати на навчанні в іноземних закладах освіти такі студенти-чоловіки можуть не довше одного семестру», – пояснюють в Держприкордонслужбі. 

Пропуск через державний кордон України такої категорії студентів-чоловіків здійснюється за наявності підтвердних документів:

- довідка від закладу вищої освіти України щодо направлення учасника програми академічної мобільності для навчання в іноземному закладі освіти із зазначенням:

- підстави співробітництва; строку навчального семестру за кордоном;

- відсутність за результатами двох останніх семестрів (півріч) негативних оцінок і фактів перескладання заліків і екзаменів;

- підтвердження рівня знання мови викладання в іноземному закладі освіти;

- копію договору академічної мобільності, засвідчену закладом освіти України;

- е-квиток студента, перевіреного засобами порталу «Дія»;

- військово-облікові документи з відповідними позначками районного, міського ТЦК та соціальної підтримки.

Раніше Pokrovsk24.news розповідав, які категорії українців підлягають призову з 1 квітня