163 педагоги та працівники апарату відділу освіти Покровської громади отримали сучасні ноутбуки, укомплектовані сумками та бездротовими мишками. Це відбулось в рамках Обмеженої грантової угоди «Онлайн-освіта для дітей Донеччини», підписаної Донецькою обласною державною адміністрацією та обласною військовою адміністрацією з компанією Кімонікс Інтернешнл Інк., яка впроваджує Проєкт «Демократичне врядування у Східній Україні», фінансованого Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Про це повідомили у Покровській МВА.

Вже понад два роки в Покровській громаді освітній процес проходить у дистанційному форматі через військову агресію з боку росії. Попри численні труднощі, відділ освіти забезпечує ефективну співпрацю між керівниками навчальних закладів, вчителями, учнями та їхніми батьками, підтримуючи неперервність освітнього процесу.

«Особлива відповідальність лежить на наших вчителях, які не просто навчають дітей, але й готують численних переможців всеукраїнських та міжнародних конкурсів. Завдяки їх самовідданій праці та підтримці небайдужих людей з усього світу, освітній процес не припиняється ні на хвилину. Зокрема, партнери Покровської громади вкотре забезпечили педагогів комп’ютерною технікою, що надзвичайно сприяє організації якісного дистанційного навчання», – зазначили у МВА.

Загалом Донецька область отримала 1 935 ноутбуків зі встановленими Windows та Microsoft Office. Це значно підвищить якість надання освітніх послуг для учнів області у 2024-2025 навчальних роках, сприятиме мобільності вчителів, дозволить їм ефективніше надавати онлайн-освіту, а також покращить роботу та потенціал місцевого самоврядування. 

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, у Покровську вручили планшети випускникам, які здобули 200 балів на НМТ