Світлана Рогозіна: майстер високовольтного обладнання на шахтоуправлінні «Покровське»

Світлана Рогозіна обіймає посаду в.о. механіка контрольної бригади дільниці РЕО на шахтоуправлінні «Покровське». Щодня вона встає о третій годині ранку, аби вчасно доїхати до місця роботи, де професійно займається високовольтним обладнанням. На її робочому місці побувала знімальна група ТК «Орбіта».

Як і у всіх сучасних керівників, робоче місце Світлани Рогозіної – за комп’ютером. Тут вона виконає свій ранковий звіт, напише план роботи на день. 

На дільниці РЕО Світлана Рогозіна працює неповних три роки, в шахтоуправлінні «Покровське» – 11. Починала машиністкою конвеєру, потім працювала у відділі перевірки якості вугілля. Закінчила Дніпровський гірничий університет і зараз трудиться там, де забезпечують роботу електротехнічних пристроїв, що використовуються для передачі електроенергії на далекі відстані.

Через півгодини після наряду механік дільниці спускається в шахту, де перевіряє високовольтне обладнання.

«Мені подобається працювати в цій сфері, в чоловічому колективі, тому що я можу керувати ситуацією, керувати чоловіками в даній професій, контролювати, видавати наряди», – розповіла Світлана Рогозіна.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk24.news розповідав, як працюють жінки на шахтоуправлінні «Покровське».