Протягом минулої доби, 3 липня, окупаційні війська здійснили 2501 обстріл території Донеччини. Під вогонь потрапили 17 населених пунктів: міста Дружківка, Костянтинівка, Курахове, Сіверськ, Торецьк, селище Нью-Йорк, села Багатир, Дачне, Іванопілля, Катеринівка, Костянтинопіль, Михайлівка, Неліпівка, Новожеланне, Олександропіль, Острівське, Тарасівка. Про це повідомили у Головному управлінні Національної поліції в Донецькій області. 

Пошкоджень зазнав 51 цивільний об’єкт – 29 житлових будинків, різні підприємства, магазини, нежитлові приміщення, сільськогосподарська техніка, автомобілі, а також поля озимої пшениці.


У місті Дружківка три цивільні особи отримали поранення внаслідок обстрілів, а також зазнали руйнувань 7 багатоквартирних та 13 приватних будинків. 


В Костянтинівці російська армія завдала удару керованою бомбою «КАБ-500», пошкодивши критичну інфраструктуру. 

Село Богатир також зазнало ударів двома бомбами «УМПБ Д-30СН», внаслідок чого пошкоджено підприємство, магазин, сільськогосподарську техніку та цивільні автомобілі.


Поліція та Служба безпеки України відкрили кримінальні провадження за ст. 438 Кримінального кодексу України, яка стосується порушення законів та звичаїв війни. 

Крім того, проведено евакуацію ще 220 осіб, серед яких 28 дітей. З початку обов’язкової евакуації з регіону було вивезено 173 759 осіб, включаючи 20 632 дітей та 7 104 особи з інвалідністю.