Протягом минулої доби, 4 липня, ворог завдав 2434 удари по території Донеччини. Армія рф атакувала 21 населений пункт: міста Костянтинівка, Красногорівка, Курахове, Лиман, Новогродівка, Селидове, Українськ, селища Гродівка, Дробишеве, Північне, села Вишневе, Воздвиженка, Завітне, Катеринівка, Клебан-Бик, Мирне, Михайлівка, Новооленівка, Петрівка, Стінки, Тарасівка. Про це повідомили у Головному управлінні Національної поліції в Донецькій області.

66 цивільних об'єктів зазнали пошкоджень – включно з 40 житловими будинками, адміністративними спорудами, кафе, їдальнею, гаражами, сільськогосподарською технікою, автомобілями, а також критичною інфраструктурою, і 27 гектарів пшениці було знищено.

Село Стінки окупанти обстріляли з артилерії – вбили людину, пошкодили трактори, комбайн і господарчу споруду. 

У Завітному внаслідок дронової атаки загинув мирний житель. Ще один загиблий – у Красногорівці.

У Новогродівці троє нальотів з РСЗВ «Ураган» та дронів спричинили поранення 9 людей, у тому числі 4 дітей. Пошкодження отримали три багатоквартирних будинки, дві адміністративні будівлі, кафе та цивільний автомобіль.

Українськ зазнав трьох ударів «Ураганами» та дроном, що травмувало чотирьох людей та пошкодило 8 багатоквартирних будинків і 9 гаражів, а також вантажівку.

Троє цивільних, включаючи хлопчика 2014 року народження, були поранені в Північному.

У Мирному чотири авіабомби «УМПБ Д-30СН» поранили трьох людей, пошкодили 5 приватних осель, підприємство та знищили пшеничне поле.

У Кураховому троє людей отримали поранення внаслідок удару по багатоквартирному будинку, ще одна людина постраждала в селі Клебан-Бик.

Бомбові удари в Лимані пошкодили об’єкт критичної інфраструктури, в Дробишевому — чотири приватні будинки, у Тарасівці — багатоквартирний і шість приватних будинків, у Петрівці — п’ять осель.

Дві керовані бомби «УМПБ Д-30СН» влучили у житловий сектор Костянтинівки, поранивши одну особу та спричинивши руйнування двох багатоквартирних та чотирьох приватних будинків, а також двох автомобілів.

Поліцією та СБУ відкрито кримінальні провадження за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

За допомогою поліції евакуйовано ще 245 людей, з них 19 дітей. З початку обов’язкової евакуації – 174 004 особи, серед них 20 651 – діти, 7 105 - люди з інвалідністю.