Протягом доби війська рф завдали 2 806 ударів по лінії фронту та житловому сектору Донеччини. Окупанти атакували 12 населених пунктів: міста Гірник, Костянтинівка, Мирноград, Торецьк, селища Велика Новосілка, Курахівка, села Ганнівка, Діброва, Лисівка, Новоукраїнка, Розлив, Торецьке. Про це повідомили у Головному управлінні Національної поліції в Донецькій області.

Руйнувань зазнали 58 цивільних об’єктів - 36 житлових будинків, адмінбудівлі, заклад освіти, гаражі та автотранспорт, електромережі.

Мирноград зазнав п'яти обстрілів від ворога: застосували авіабомбу "КАБ-500" з модулем УМПК, РСЗВ "Смерч", артилерію та дрон. Внаслідок атак загинув один мирний житель, ще один отримав поранення. Пошкоджено 19 приватних будинків, адміністративні будівлі, нежитлові приміщення та автомобіль.

В селі Розлив росіяни завдали удару з РСЗВ "Торнадо-С", вбивши одну людину та поранивши іншу. Пошкоджено 7 приватних будинків, автомобіль та лінію електропередач.

Торецьк опинився під вогнем: зафіксовано смерть одного мешканця та поранення іншого.

У Новоукраїнці четверо цивільних осіб отримали поранення від обстрілів, також пошкоджено приватний будинок та автомобіль.

Костянтинівка постраждала від артилерійського обстрілу: є поранений, а також пошкодження будинку, гаражів та комунікацій. Житель Гірника також постраждав від ворожих атак.

Велика Новосілка зазнала ударів від бомби "КАБ-500" з модулем УМПК і дрону, в результаті чого пошкоджено 6 приватних будинків та об'єкт соціальної інфраструктури.

Поліція та СБУ відкрили кримінальні справи за ст. 438 Кримінального кодексу України, що стосується порушення законів та звичаїв війни.

Завдяки зусиллям поліції евакуйовано ще 3 097 людей, включно з 191 дитиною. З початку обов'язкової евакуації врятовано 212 167 осіб, серед яких 25 201 дитина та 7 499 людей з інвалідністю.