.

У період з 18 березня по 4 травня триває Великий піст, через що спостерігається підвищений попит на овочі. Вартість картоплі дещо зросла, місцями досягаючи 30 гривень за кілограм. Очікується, що в другій половині весни ціна на картоплю може знизитися. 

Детальніше про асортимент та ціни на Покровському ринку дізнавалась знімальна група ТК «Орбіта». 

Ціни на інші овочі борщового набору, в цілому, стабільні з зими.

«Оце все в мене по 25 гривень за кілограм: буряк, морква, цибуля. Цибуля біла по 20 гривень, звичайна капуста по 10 гривень за кілограм, а пекінська капуста по 35. Дайкон – 90 гривень за кілограм», – розповідає місцева продавчиня Валентина.

Актуальні нині гриби в середньому коштують 130 гривень за кілограм, редиска по 100 гривень. Проте, за словами продавців, в новій закупці вона буде дорожчою. Різноманітну зелень вирощену в теплицях Покровська продають по 15 гривень за середній пучок. 

Найбільше за останній час здорожчали помідори та огірки. Помідори везуть з Туреччини й вони коштують 110 гривень за кілограм. Огірки зростали на українській землі і за них просять 140 гривень за кілограм. Усі овочі – тепличні. 

Ціни на фрукти залишаються високими. Гранати продають по 150 гривень за кілограм, лимони по 85 грн, яблука по 35. За спостереженнями продавців, найбільшу популярність мають цитруси та банани. 

«Мандарини по 75, апельсини по 90 за кілограм, груші теж по 90. Банани купують дуже часто, вони по 90 гривень за кілограм», – каже пані Валентина.

З початком весни спостерігається зниження цін на курячі яйця

«Яйця стали дешевшими – по 40 гривень, а молоко 50 за літр. Кефір по 30. Молоко з часом буде дешевшати. І взагалі, у нас на ринках ціни сильно знизились, дешевше ніж в супермаркетах», – розповідає місцева господарка пані Аліна.

М'ясної продукції на ринку поменшало. Пан Микола торгує свининою власного вирощування, але каже, що покупців бракує.

«Свинина по 180 гривень за кілограм, сало є по 200, 150 та 100 гривень за кіло», – розповідає продавець.

Покровські покупці скаржаться, що деякі види м'яса здорожчали, через те й рідше почали його купувати. На місцевому ринку помітно зменшилася кількість покупців, більшість з них обирають лише найнеобхідніші продукти. 

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

" target="_blank">

Раніше Pokrovsk24.news розповідав, скільки коштує оренда та покупка житла у Покровську