Атака на український енергосектор 22 березня стала найбільш масштабною з початку вторгнення росії. Проте, наразі уряд не розглядає питання підвищення тарифів чи призупинення експорту електроенергії. Про це повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко.

«Зараз немає ніяких рішень щодо тарифів, долі ПСО чи заборони експорту. Зараз ми фокусуємось на фіксуванні наслідків атак. Тоді ми вийдемо на цифри, строки відновлення і від цього вже будемо ухвалювати рішення з відповідних питань», – повідомив міністр.

Герман Галущенко зазначив, що енергетики продовжують роботу з верифікації збитків, завданих енергосистемі України внаслідок ракетного удару Росії 22 березня.

«Це була наймасштабніша атака за весь період великої агресії. Повного розуміння, наскільки зруйновано об’єкти, у нас поки немає. Є великі завали, зараз їх розбирають, не всюди є доступ до устаткування, щоб перевірити стан. Стосовно сум збитків – реальні цифри будуть зрозумілі після верификації пошкоджень. Але я думаю, що йдеться точно про мільярди», – підкреслив міністр. 

Герман Галущенко наголосив, що Україна вимагатиме в країни-агресора компенсацію у відповідних судових позовах.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що внаслідок російської атаки 22 березня на енергосистему України ДТЕК втратило майже 50% генеруючих потужностей.