Законом про мобілізацію, який набирає чинності в суботу, 18 травня, передбачено, що у громадян України, які мають у власності більше одного автомобіля, можуть вилучати транспортні засоби на користь ЗСУ. У Міністерстві оборони України розповіли, як працюватиме механізм вилучення.

На потреби ЗСУ зможуть вилучати лише транспортні засоби, що підходять для військових потреб (водні, вантажні автомобілі, позашляховики, спеціалізована техніка) у власників двох і більше транспортних засобів. Такий порядок прописаний у новому законі про мобілізацію.

Автівку не зможуть вилучити у людини, для якої водіння є основним джерелом доходу, у інваліда І чи ІІ групи, а також у батька дитини з такою інвалідністю.

Рішення про вилучення видаватиме місцева держадміністрація. Вилучення можуть здійснювати представники територіального центру комплектування, Служби безпеки України та розвідувальних органів. Крім того, повинен бути складений акт прийому-передачі.

Як зазначили в Міністерстві оборони, транспортні засоби повинні повернути протягом 30 днів після оголошення демобілізації.

Раніше Pokrovsk24.news розповідав, які категорії українських жінок мають оновити дані в ТЦК