Міністерство соціальної політики пропонує збільшити термін для подачі заяв на продовження виплат грошової допомоги внутрішньо переміщеним особам та планує розширити список громадян, що мають право на отримання цієї допомоги. Про це повідомили на сайті міністерства.

Для забезпечення належного призначення допомоги і функціонування механізму виплат, Мінсоцполітики здійснює постійний моніторинг того, як цей процес відбувається в регіонах.

Однією з ключових пропозицій є продовження терміну для подачі заявок на продовження виплат на проживання для внутрішньо переміщених осіб, зміщуючи крайній термін з 1 березня до 30 квітня 2024 року.

«Вважаємо, що усі ВПО, які потребують цієї допомоги і з якихось причин ще не мали можливості подати документи, мають гарантовано отримати достатньо часу для їх подання», – кажуть в міністерстві.

Також Міністерство пропонує надати можливість отримувати таку допомогу:

- дітям, які влаштовані в сім’ї патронатного вихователя; патронатним вихователям; дітям, які тимчасово влаштовані в сім’ю родичів, знайомих, прийомну сім’ю, дитячий будинок сімейного типу (якщо середньомісячний сукупний дохід на одного отримувача в такій сім'ї не більше 9 444 грн (чотири прожиткових мінімуми для осіб, які втратили працездатність);

- особам після досягнення віку 55 років; 

- особам з інвалідністю ІІІ групи, якщо середньомісячний сукупний дохід на одного отримувача в такій сім'ї не більше  9 444 грн (чотири прожиткових мінімуми для осіб, які втратили працездатність);

- особам, які доглядають за дитиною до 3-річного вікуабо за дитиною, яка потребує догляду до 6-річного віку

- особам з тяжкими формами захворювання, яким не встановлено інвалідність;

- особам, у складі сім’ї яких є діти до 18 років та/або до 23 років, які навчаються за денною або дуальною формою здобуття освіти в закладах професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, У Київській області стартував проєкт «Хата поруч», який пропонує переселенцям можливість знайти роботу в громадах та отримати безоплатне житло.