У Покровській територіальній громаді планують створити ландшафтний заповідник місцевого типу «Шевченківський степ». Про це повідомили у Покровській міській військовій адміністрації. 

Софія Афанасьєва, завідувачка сектору екології, клімату та енергоощадження Покровської міської військової адміністрації, повідомила про основні досягнення свого відділу та важливі екологічні ініціативи, що реалізуються на території громади. 

Одним з вагомих кроків є схвалення Департаментом екології та природних ресурсів Донецької обласної державної адміністрації клопотання про створення у Покровській громаді нового ландшафтного заповідника місцевого типу під назвою «Шевченківський степ». Планується, що заповідник буде розташований за межами селища Шевченка і займе площу близько 59 гектарів. 

«Цей проєкт має велике екологічне значення, адже відновлення природних ландшафтів та збереження біорізноманіття є важливими кроками у збереженні навколишнього середовища. Робота над створенням заповідника почалася ще до війни, і на цій території вже були знайдені рідкісні червонокнижні рослини», – зазначають в Покровській МВА. 

Раніше Pokrovsk24.news розповідав, як захистити врожай від нашестя білокрилки