У Донецькій області мешканцям запропонували тимчасовий заробіток. Зареєстровані безробітні та інші незайняті особи, зокрема внутрішньо переміщені (ВПО), можуть долучитися до суспільно корисних робіт.

Про це повідомляє Покровський міський центр зайнятості

На період участі у суспільно корисних роботах з безробітними особами роботодавець укладає строковий трудовий договір. Оплата праці здійснюється коштом Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття.

Як зазначили організатори, у 2024 році Покровським міським центром зайнятості укладено 8 договорів на проведення суспільно корисних робіт з трьома роботодавцями. До виконання робіт залучено 71 особу з-поміж зареєстрованих безробітних, 47 з них у лютому. 

Безробітних залучають до виконання таких видів суспільно корисних робіт, як розвантаження та пакування гуманітарної допомоги.

Також, в Донецькій ОВА нагадують, що в області працюють мобільні центри зайнятості. Завдяки ним безробітні у віддалених населених пунктах зможуть отримати необхідні  послуги.

Так, 4 березня фахівці Краматорського міського центру зайнятості провели виїзний захід для мешканців Ясногірського старостинського округу. 

Учасники отримали інформацію про наявні вакансії та були ознайомлені з порядком реєстрації в центрі зайнятості. Також мешканці селища дізналися про грантові програми, які допомагають започаткувати власну справу або розвивати вже існуючий бізнес. 

Присутні отримали інформацію про умови проходження професійної підготовки, підвищення кваліфікації та отримання ваучера на навчання. 

Начальник відділу рекрутингу Донецького обласного центру зайнятості Надія Жигайло та директор Краматорського міського центру зайнятості Інна Березюк обговорили зі старостою округу Миколою Гребенюк напрямки вирішення питань зайнятості місцевого населення, зокрема через організацію суспільно корисних робіт. 

Представниця обласного центру зайнятості розповіла підприємцям про програми підтримки бізнесу та створення робочих місць. Під час заходу дванадцять учасників отримали направлення на працевлаштування, тринадцять мешканців зацікавилися можливістю навчання за ваучером.