З Покровської громади релокують об’єкти, що мають культурне значення. Про це повідомляє ТК "Орбіта".

Зазначається, що пам'ятники культури перевезуть до більш безпечних регіонів країни, аби вони не постраждали внаслідок обстрілів.

Днями в міському парку демонтували пам’ятник Миколі Леонтовичу. Скульптуру видатного композитора, який кілька років жив на станції Гришине (нині Покровськ), планують встановити у Вінниці.


«Микола Леонтович жив і творив у місті Вінниця. Тож мер Вінниці зателефонував нашому керівнику військової адміністрації та запропонував релокувати скульптуру до міста і встановити в парку імені Леонтовича», – розповіла заступниця начальника Покровської міської військової адміністрації Маргарита Ідрісова.


Демонтували також фігуру оленя, що прикрашала парк «Ювілейний» з 2019 року. Інші покровські пам’ятки також планують перемістити до більш безпечного місця.


«Пам’ятник Шевченку плануємо евакуювати до Дніпра, тому що ми там відкриваємо філіал нашої центральної бібліотеки імені Шевченка. З мерією Дніпра є домовленості про встановлення цієї скульптури. Також будемо пропонувати встановити в місті Дніпро пам’ятник «Дівчинка». Зараз він може набути іншого символізму – це може бути пам’ятник дітям, загиблим у цій війні», – додає Маргарита Ідрісова.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що благодійники пропонують покровчанам безкоштовні послуги перевезення.