У Покровську колектив дитячої бібліотеки імені Олени Пчілки отримав грант у розмірі 5 тисяч доларів після перемоги  у конкурсі "HALLI 2_0".

На виграні кошти бібліотекарі закупили три сотні  різножанрових примірників та облаштували бібліотечний простір, поділений на зони.

Тепер тут працює бібліохаб. Діти не лише можуть ознайомитися з книгами. Для юних читачів в бібліотеці влаштовують цілу культурну програму.


Для малечі тут проводять майстер-класи, займаються арттерапією, а щоб діти не сумували, бібліотекарі організовують різноманітні рухливі ігри та вправи.

"Тепер скориставшись зручними кріслами та диванами  діти можуть у комфортній атмосфері випити чай, переглянути улюблені кіно чи мультфільми, пограти з товаришами. Також було придбано оргтехніку та матеріали для друку», – розповідає завідувачка центральної дитячої бібліотеки Олена Нєвєрова.


Проте, для дітей не лише організовують дозвілля. Наприклад, працівники бібліотеки проводять з читачами підготовчі заняття до школи, допомагають виконувати домашні завдання, навчають основ комп’ютерної грамотності.

Раніше Рokrovsk24.news повідомляв, що Покровську до Всеукраїнського тижня дитячого читання відкрили виставку книг для малечі. Показ різноманітної дитячої літератури проходить просто неба. 

А ще нагадаємо, що у Покровську дитячими виставами відзначили Всесвітній день театру.  Для вихованців дитячих садків міста пройшов показ інтерактивної вистави "Кольоровий клубочок".