Хірургічне відділення Покровської клінічної лікарні інтенсивного лікування  ніколи не буває порожнім, а в порівнянні з довоєнним часом кількість операцій збільшилась вчетверо.

Щоб і пацієнтам, і лікарям було комфортно, з ремонтом відділення допомагає компанія Метінвест. Про це повідомляє ТК "Орбіта".

«Відділення розраховане на 40 ліжок, але зараз у нас лікується 65 пацієнтів. Щоденно надходить по 8-12 осіб, і стільки ж щодня ми виписуємо. У нас завжди багато людей», – зазначив завідувач хірургічного відділення Покровської КЛІЛ Геннадій Куропятник.

За кваліфікованою допомогою сюди приїжджають з усієї Донецької області.

 

«Наша лікарня за низкою медичних спеціалізацій вже давно виконувала функції міжрегіонального, міжрайонного лікувального закладу. На сьогодні в зв'язку з військовим становищем ми виконуємо функції обласної лікарні. Приймаємо пацієнтів не тільки з Покровської, але й усіх прилеглих громад – до нас приїжджають навіть із Добропілля, Слов'янська. Навантаження на відділення дуже велике», – додає генеральний директор Покровської КЛІЛ Юрій Бородін.

Метінвест допомагає лікарні ремонтувати приміщення та купувати сучасне обладнання. Знайдене рішення і для поступового оновлення хірургічного відділення, попри його постійну наповненість.

«Було прийнято рішення, і компанія Метінвест нас підтримала, робити ремонти точково. Почнемо з маніпуляційних, потім перейдемо в операційну і згодом вже дійдемо до палат і коридору. Тому що в іншому випадку нам просто треба повністю закрити відділення – а зараз через велику кількість пацієнтів це неможливо», – каже заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова.

Навіть під час війни лікарі та медсестри хірургічного відділення Покровської КЛІЛ забезпечують належний рівень допомоги своїм пацієнтам. Стерильних перев'язочних у відділенні дві. В одній ремонт поки тільки планують, в іншій – вже зроблено.

«Ми задоволені якістю ремонту, зробленого компанією Метінвест. У таких умовах нам приємно працювати, а пацієнтам – проходити лікування. Лікарні понад шістдесят років, і, звісно, приміщенням, що весь час експлуатуються, потрібен ремонт. Лікарня власними силами підтримувала їх у належному стані, але цього вже було недостатньо», – розповідає  завідувач хірургічного відділення Геннадій Куропятник.

 Деталі - у відео ТК "Орбіта".

 

Раніше Рokrovsk24.news повідомляв, що Метінвест визнано одним із найбільших інвесторів України під час війни за версією Forbes.