У Покровському історичному музеї відбувається оцифровування архіву світлин Миколи Білоконя, відомого місцевого фотокореспондента, який помер декілька років тому. Цей проект реалізується спільно з львівським Центром міської історії, розповіла директорка музею Ангеліна Рожкова на зустрічі з журналістами телеканалу «Орбіта».

«Наш музей розуміє важливість діджиталізації, особливо в контексті збереження фондів. Тому дуже важлива підтримка, яку нам надав Центр міської історії з оцифрування близько 50 тисяч негативів», – розповіла Ангеліна Рожкова.

Микола Білоконь протягом багатьох десятиліть фотографував усе, що відбувається в нашому регіоні, ілюструючи своїми роботами сторінки місцевої газети «Маяк». Співробітники музею вже декілька років поспіль ведуть активну роботу зі схематизації фоторафій Миколи Білоконя. 

 

Світлини, які ідентифікували фахівці Покровського історичного музею були зроблені Миколою Білоконем в період з 1970 по 2000 рокі. Умовно його світлини можна поділити на три групи. Перша – це робота колгоспів та підприємств, друга – визначні та святкові події, третя – портрети особистостей: ветеранів війни та праці, людей, відзначених нагород та відзнак. Частина архіву – особисті фото Миколи Білоконя, на яких зображені його рідні, друзі, колеги.

На теперішній час співробітниками Покровського історичного музею описано близько 50 тисяч світлин Миколи Білоконя, частина з яких уже розміщена на сайті Центру міської історії. Усі бажаючі можуть з ними ознайомитися та дізнатися більше про історію рідного краю.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

" target="_blank">Раніше Pokrovsk24.news розповідав, як працюють жінки на шахтоуправлінні «Покровське».