Після ворожого обстрілу Покровська, який відбувся 28 лютого, у дитячій бібліотеці ім. Олени Пчілки були пошкоджені вікна та двері. За даними МВА, на відновлення майна відкрили збір коштів, до якого долучились представники громадськості. 

Сьогодні дитяча бібліотека ім. О. Пчілки обслуговує близько 2000 читачів. Це одне із небагатьох місць, де місцеві мешканці та переселенці можуть проводити своє дозвілля: взяти цікаву книгу, поспілкуватися або відвідати якусь виставку.

Після обстрілу роботу закладу було тимчасово припинено. На відновлення майна відкрили збір коштів, але він просувався повільно. І тоді працівники закладу звернулися за підтримкою до громадської організації «Центр інновацій та партнерства ГО «U.Mentor», які, своєю чергою, залучили до акції й БФ «Фонд освітніх ініціатив». 

Необхідні кошти зібрали менше ніж за тиждень – вони вже використані за призначенням, і бібліотека знову відчинена для читачів.

На знак подяки за плідну співпрацю, стабільні партнерські відносини, своєчасну допомогу та підтримку у розробці та втіленні проєкту соціального спрямування «БІБЛІОхаб», який реалізовувався за підтримки HALLI 2.0 від Мережі захисту національних інтересів «А Н Т С», голові громадської організації «Центр інновацій та партнерства «U.Mentor» Глібу Ступаку вручили Подяку.

«Впевнена, що за будь-які добрі справи обов'язково у відповідь треба казати слова вдячності. Пан Гліб мешкав у місті Покровськ, і попри те, що він зараз є на відстані від нас, він не забуває про місто. Ми впевнені, що співпраця між ГО,  яке очолює Гліб Ступак,  та нашими закладами є не останньою, адже ми отримували допомогу і в інших проєктах саме під час війни», – розповіла начальниця Покровського міського відділу культури Олена Олехнович.

 Рokrovsk24.news повідомляв, що в центрі Покровська відремонтували дахи після обстрілів.

Зусиллями підрядників та ДСНС покрівлі пошкоджених будинків біля центральної площі відновлено. Як повідомляють в Покровській МВА, протягом минулого тижня у місті активно тривали роботи з ліквідації наслідків обстрілів, що стались 3 та 6 березня.

Для виконання ремонтних робіт комунальники використали 1754 листи OSB, 214 листів шиферу, 10 кг цвяхів, 10 куб. м бруса, 15  дощок, 17 балонів піни, 1200 кв. м тарпауліну та 15 000 од. саморізів по дереву. Крім того, мешканцям 5 домогосподарств було надано матеріали для самостійного усунення наслідків обстрілів.

Також активно проводиться обстеження та складання актів пошкоджених або зруйнованих будинків. Лише за минулий тиждень було складено 43 акти візуального обстеження для визначення ступеня пошкодження житлових приміщень.

Раніше Рokrovsk24.news повідомляв, що у Покровську ремонтують найбільш пошкоджені будинки після обстрілів. Лише з початку поточного року місто вже 13 разів потрапляло під ворожий вогонь окупантів.

За даними Покровської МВА, крім об’єктів критичної інфраструктури значних пошкоджень отримують житлові будинки, на відновлення яких місцевим комунальним службам потрібен певний час. Багатоповерхівка у одному з мікрорайонів, куди поцілив ворог 3 березня, на сьогодні є найбільш пошкодженою. Значних руйнувань зазнала покрівля будинку, площа якої становить понад 800 м2.

Наразі триває підготовка до робіт з перекриття обстежених покрівель. Вже було завезено 535 листів шиферу та 3 м³ деревини для двох постраждалих будинків. За сприятливих погодних умов планується розпочати та завершити роботи протягом декількох днів.

Також Рokrovsk24.news повідомляв, що до ліквідації обстрілів у Покровську долучаються і  рятувальники. Вони продовжують проводити відновлювальні роботи у місті після ракетних обстрілів.

Зокрема, рятувальники проводять відновлювальні роботи у 4-поверховій будівлі педагогічного ліцею, яку було пошкоджено внаслідок обстрілу . За допомогою OSB плит було закрито 32 віконних блоки.