Лише з початку поточного року Покровськ вже 13 разів потрапляв під обстріли з боку окупанта. За даними Покровської МВА, крім об’єктів критичної інфраструктури міста значних пошкоджень отримують житлові будинки, на відновлення яких місцевим комунальним службам потрібен певний час. 

Багатоповерхівка у одному з мікрорайонів, куди поцілив ворог 3 березня, на сьогодні є найбільш пошкодженою. Значних руйнувань зазнала покрівля будинку, площа якої становить понад 800 м2.

За словами начальника житлово-комунального відділу Данила Проскуренка, покрівлю вже повністю обстежено. Задля уникнення потрапляння опадів до житлових квартир місцевих мешканців, найближчими днями її буде «закрито» тарпауліном.

"Це тимчасовий захід, який дозволить зберегти будинок від затікань. Через великий обсяг пошкоджень, відремонтувати швидко покрівлю не вийде," - зауважив Данил Проскуренко

За словами комунальників , до кінця березня буде розроблений проєкт ремонту даху, який дасть бачення чіткого плану дій щодо подальшого його відновлення.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що у Покровську продовжується ремонт пошкоджених обстрілом покрівель.


Наразі триває підготовка до робіт з перекриття обстежених покрівель. Вже було завезено 535 листів шиферу та 3 м³ деревини для двох постраждалих будинків. За сприятливих погодних умов планується розпочати та завершити роботи протягом декількох днів.